Poef!

Door Snuffel op donderdag 3 mei 2018 11:05 - Reacties (13)
Categorie: Van alles wat, Views: 3.515

2-10-2014. Dat was min laatste post hier. Jeetje, dat is gewoon vier jaar geleden. Wat gaat de tijd toch snel zeg.

Maar goed nieuws! Want ja, ik ben ooit (in 2012 om precies te zijn) begonnen met afronden. Afronden waarvan vraag je je misschien af? Welnu, ik wilde van mijn ex af. Dat was an sich niet zo heel moeilijk, gewoon de deur open doen, maatje 45 onder de kont, even doortrappen en voila, weg ex.
Dat had ook gedaan, maar er moest nog wat geregeld worden. Het huis.
50% van mij, 50% van haar. En aangezien er bij verdeling een onderwaarde zou zijn op het huis zou ex mij moeten betalen. Maar ja, van een kale kip kan je niet plukken, dus dat schoot niet op. En om een schuld op mij te nemen was wel een makkelijke oplossing, maar niet mijn bedoeling.

Mijn advocaat is jarenlang bezig geweest met dit dossier. Volgens mij heb ik zelfs zijn vakanties naar Bali, AustraliŽ en Thailand betaald, want mijn god wat veel geld is daar heen gegaan en wat ging hij vaak op vakantie.
Maar, eerlijk is eerlijk, hij heeft wel puik werk geleverd. In 2016 (toch ook weer twee jaar geleden) zijn we overeengekomen welk bedrag ik zou moeten ontvangen. Goed, er was wat water bij de wijn gedaan door mijzelf, het volledige bedrag zou ik toch nooit van haar krijgen.
Moest alleen even geduld hebben, want mevrouw had geen centjes en een BKR notering waardoor ze niet in staat was de handel te lenen.
Ach, na zoveel jaar wachten kon dat er ook wel bij, ik zag licht aan het einde van de tunnel.

Of toch niet?

Nee, ik zal jullie niet verder gaan vermoeien met nieuwe ontwikkelingen in dit proces, want mevrouw heeft woord gehouden! Keurig op tijd zijn de centjes gestort en kon ik met de bank verder om de hypotheek op mijn naam te krijgen.
Gelukkig ging dat bijzonder snel en heb ik mijn definitieve handtekening onlangs bij de notaris gezet.

Mijn god, wat voelde dat als een bevrijding! Nooit gedacht dat het zetten van een simpele handtekening zoveel met me zou doen. Nu pas, en we zijn echt al jaren uit elkaar, ben ik daadwerkelijk verlost van haar. En dat voelt goed! Ik kan weer verder met mijn leven, mijn relatie en mijn huis.

En met name die laatste twee zijn bijzonder voor mij. Momenteel ben ik druk met een verbouwing bezig van mijn huis. Zowat alles gaat vernieuwd, veranderd, aangepast of uitgebreid worden. De komende weken zal een aannemer het complete achterhuis vernieuwen en in de tussentijd zijn mijn vriending en ik de rest aan het doen. Ergens in de zomer verwachten wij klaar te zijn en dan... samenwonen! In een huis wat vernieuwd is en waar geen banden met exen meer zijn.

Heerlijk.

Ieja Dejaa....

Door Snuffel op donderdag 2 oktober 2014 07:42 - Reacties (18)
Categorie: Van alles wat, Views: 4.603

Op een week na exact een jaar geleden dat ik mijn laatste blog schreef: Advocaatje leef je nog?

Een jaar verder dus, wat gaat de tijd toch enorm hard. Een turbulent jaar, dat kan ik je wel zeggen.
Wat heeft het afgelopen jaar allemaal gebracht?
Welnu, een andere werkgever, een promotie, een verhuizing, nog een verhuizing en... helaas maar waar: nog meer perikelen rond de advocaat.

Waar ik in mijn vorige blog schreef dat de tegen partij het laatste voorstel had geaccepteerd is de praktijk anders gebleken.

Even in het kort nog de sitautie:
Ex en ik zijn nu 5,5 jaar uiteen. Ex is uit gezamelijke koopwoning getrokken (50-50 eigenaar), ik ben er blijven wonen, schulden uit de relatie worden allemaal door mij betaald, ex weigert mee te werken aan aflossing, advocaat ingeschakeld om probleem op te lossen, geen medewerking van ex, langdurig traject, geen oplossing.


Wat is nu de status zal je je misschien afvragen?
Welnu: ten opzichte van vorig jaar zijn we eigenlijk geen zak opgeschoten. Ondanks dat de wederpartij het laatste financiele voorstel had geaccepteerd is ze niets nagekomen. Met als gevolg dat Januari 2014 het voorstel rechtens is komen te vervallen.

Ondertussen had de wederpartij het idee om via de rechter een uitspraak te forceren dat zij de verkoop van het huis onder haar beheer zou krijgen. Een onbegonnen zaak, want een rechter kent een dergelijk verzoek alleen toe indien de wederpartij (ik in dit geval) niet zou willen meewerken aan een eventuele verkoop. En laat dat nou juist niet het geval zijn. Ik wil het juist wel maar krijg geen medewerking van mijn ex. Ergo: doodlopende weg.

Verder was mijn ex ervan overtuigd dat de aflossingen op de hypotheek die ik allemaal heb betaald (we hebben een spaarhypotheek op twee namen die ik beide betaal) ten goede van haar persoonlijk komen.
Ondanks het feit dat dit niet kan (staat zo in de hypotheek akte, daarvan is zij op de hoogte) beweert ze bij hoog en laag dat dit zo is.
Soms denk ik wel eens: hoe stom kan je zijn, maar goed.

Verder is zij van mening dat de schulden welke wij in onze relatie op 50-50 basis zijn aangegaan niet door haar afgelost hoeven te worden. Ook hier betaal ik de rente en de aflossing heel netjes iedere maand, maar rechtens kan ik deze kosten gewoon bij haar claimen.

Eind Juli 2014 heb ik een overzicht voor mijn advocaat gemaakt met (onderbouwd middels afschriften) alle kosten die ik heb gemaakt inzake het huis en de schulden. Opgeteld toch een duizelingwekkend bedrag.
Daarnaast hebben mijn advocaat een voorstel gemaakt hoe we dit onderling dienen af te handelen, met als stok achter de deur: dit is het finale bod, accepteer je deze niet dan volgt er alsnog een rechtszaak en zullen we de rechter laten beslissen wat redelijk en billijk is.
Dit voorstel ligt nu sinds eind Augustus bij de wederpartij, en er is afgesproken (i.v.m. vakanties) dat er half Oktober een definitieve ja/nee dient te komen.

Aangezien ik al jaren met mijn advocaat bezig ben om dit issue in de minne op te lossen heb ik een sterk vermoeden dat half Oktober er geen antwoord zal komen. Met als gevolg: we gaan naar de rechtbank!
Niet echt een grappige zaak, want dit kost veel geld. Proceskosten alleen bedragen ruim § 800, de advocaat kost een veelvoud van dit bedrag. Nadeel van een proces is ook nog eens: de rechter zal alleen een uitspraak doen over de verdeling van de schulden en niet over de verkoop van het huis (inclusief de onderwaarde bij verkoop).
Aan mij dus de keuze of ik veel geld in een proces wil stoppen met als mogelijke uitkomst dat het mij veel geld kost, de wederpartij wegens onvermogen wordt vrijgesproken van betalen en ik uiteindelijk de rekening dubbel betaal. Tja, dat is iets waar ik niet op zit te wachten....

Al met al een lang slepende kwestie die, naar mijn mening, erg eenvoudig is om op te lossen, maar waar de wederpartij iedere poging aangrijpt om de zaak te traineren. Dit om te voorkomen dat zij ook maar iets hoeft te betalen en waarschijnlijk met de hoop dat ik de zaak zal laten rusten.

Advocaatje leef je nog?

Door Snuffel op woensdag 9 oktober 2013 12:02 - Reacties (11)
Categorie: Van alles wat, Views: 7.314

Zo dan, ruim een jaar na mijn laatste blog over de perikelen met mijn ex is hier dan eindelijk een vervolg! Vorige blog.

Hoe kan het toch zijn dat een relatief eenvoudige zaak als dit zo ontzettend lang op zich laat wachten?
Welnu, het antwoord hierop is net zo eenvoudig als dat het triest is: geen medewerking van de tegenpartij.

In het afgelopen jaar zijn er een aantal voorstellen geweest hoe de verdeling van de schulden en huis eruit zou moeten zien. En keer op keer duurde het een aantal maanden eer een reactie kwam van de tegenpartij. Zowel mijn advocaat als ik beschouwen dat als onwil, want zolang er niets is afgesproken blijft de situatie zoals hij is. Ergo: ondergetekende betaald voor de hele rimram.

Nu is er in mijn persoonlijke situatie wel het een en ander veranderd waardoor de noodzaak tot afronden groter en groter is geworden.
Om te beginnen vond mijn ex-werkgever het noodzakelijk mij eruit te saneren. Gelukkig had ik dit aan zien komen en was ik al maanden voordat het officieel bekend werd gemaakt bezig met solliciteren. Geluk bij een ongeluk: ik was al voor de officiŽle bekendmaking aangenomen bij een ander bedrijf!
Klein nadeel: de dag dat ik te horen kreeg dat ik zou worden aangenomen is er een algehele vacaturestop afgekondigd bij dat bedrijf. Zuur, maar gezien de huidige economische situatie niet geheel vreemd. Ik moest dus afwachten. Ondertussen het proces in gang gezet met mijn ex-werkgever, en ťťn maand voor ik officieel zou vertrekken kwam het bericht van mijn nieuwe werkgever: je mag beginnen. Goed geregeld.
Nieuwe werkgever zit op een aardige afstand van mijn huidige woonplaats, en verhuizen werd voor mij ineens belangrijker dan ooit. Via mijn advocaat druk opgevoerd bij de tegenpartij om tot een oplossing te komen. Het zal je niet verbazen: de tegenpartij liet totaal niets van zich horen.

Twee weken geleden heb ik samen met mijn advocaat besloten om een laatste deadline te stellen. Werd deze niet gehaald dan zouden de onderhandelingen staken en zouden we middels rechtsgang de handel afdwingen. Deze deadline verliep gisteren.
Ik had geen enkele hoop meer dat er een reactie zou komen en was al voorbereid op het ergste.
Tot ik gistermiddag een hoopvol telefoontje kreeg van mijn advocaat: ze zijn akkoord met het laatste voorstel!

Het is niet het meest optimale voorstel voor mij, ik schiet er geldelijk behoorlijk veel bij in. Aan de andere kant: dit gezeur nog twee jaar voortzetten kost ook geld, dus het is kiezen tussen nu afrekenen of over twee jaar. Dan maar nu door de zure appel bijten.

Nu kunnen mijn huidige vriendin en ik ons concentreren op de verkoop van het oude huis en zoeken naar een nieuw onderkomen. Een heerlijk idee om dit na zo'n lange tijd af te kunnen ronden en een relatief nieuwe start te maken met mijn huidige vriendin.
Wij zijn al vier jaar bij elkaar, waarvan we er drie samenwonen, en nu kunnen we eindelijk samen een stek vinden en gezellig maken zonder dat we op enige wijze verbonden zijn aan mijn ex.

Ik ben blij dat ik indertijd de beslissing heb genomen om de zaak af te handelen via een advocaat. Goed, het kost (veel) geld, maar ik heb ongelooflijk veel gehad aan het feit dat ik niet meer rechtstreeks hoefde te onderhandelen. De man weet van wanten (duh... hij heeft er voor geleerd!) en heeft me met uitstekende raad bijgestaan.
Wat ik ook heb geleerd: mocht ik ooit weer in de situatie komen waarin mijn relatie eindig is dan regel ik op voorhand alle financiŽle zaken. Dit nooit meer!

It's rotten and you know it! Deel 2

Door Snuffel op vrijdag 12 oktober 2012 17:15 - Reacties (8)
Categorie: Van alles wat, Views: 6.351

In navolging van dit blog even een kleine update.

Team iGEM Groningen is afgelopen weekend uitgeroepen tot Europees Kampioen met het project Foodwarden.
Wat houdt dit in? Welnu, in de wedstrijd tussen Europese Universiteiten (ongeveer 50 teams van verschillende landen) is Groningen als beste uit de bus gekomen.

Een hele prestatie dus!

Ze mogen nu begin November naar Boston om daar de strijd aan te gaan met de winnaars van de andere regio's. Spannende tijd dus, en voor de finale gehouden wordt hebben ze input nodig van zoveel mogelijk mensen.

In deze link vragen ze om mee te doen met het onderzoek door middel van het invullen van een vragenlijst.

Deze is in het Engels, en zal niet meer dan 5 minuten van je tijd vragen.

Willen jullie (altijd behulpzame) Tweakers team iGEM Groningen helpen met het invullen van deze vragenlijst?

De brief - update 1

Door Snuffel op maandag 20 augustus 2012 12:53 - Reacties (26)
Categorie: Van alles wat, Views: 7.907

Naar aanleiding van de reactie van Stef op mijn vorige weblog een kleine update.
Is er dan een update? Jawel, niet zo heel spannend, maar zeker het vermelden waard.

De brief is aangekomen bij mijn ex, en zowaar: ze heeft gereageerd richting mijn advocaat.
Hij is zo aardig geweest om haar mail naar mij te sturen, en ik heb dus kunnen lezen wat zij als reactie heeft geschreven.

Meest belangrijke item: ze is akkoord met het voorstel om de zaken te settelen bij de notaris waar wij ooit een samenlevingscontract hebben afgesloten. Dat is in ieder geval positief, dat betekent dat stap twee gezet kan worden (en inmiddels al is gezet).
Verder stond in haar mail een hoop kul waar ik inhoudelijk niet veel op in zal gaan. In het kort kwam het er op neer dat zij ziek is geweest (so what?) en dat zij het vreemd vond dat ik niet op een eerder verzoek van haar notaris ben ingegaan.

Even uitleggen wat ze hiermee bedoelt:
Een jaar geleden kreeg ik een brief van een notaris uit haar dorp. Daarin stond dat ik de hypotheek op mijn naam moest krijgen middels een drie-tal mogelijkheden:

1. Hypotheek bij de huidige hypotheekverstrekker op mijn naam zetten
2. Hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker op mijn naam zetten
3. Huis in de verkoop zetten

Hierbij is ze volledig aan het feit voorbij gegaan dat er eerst een regeling dient te worden gemaakt voor de gezamenlijke schulden alvorens er Łberhaupt iets geregeld kan worden met de hypotheek. Daarnaast dient er in geval van onder- of overwaarde een regeling te komen. Op geen van deze zaken is de betrokken notaris ingegaan, en ik heb daarom ook niet gereageerd naar deze notaris. Wel naar mijn ex met de informatie dat de geschreven brief erg eenzijdig en kort door de bocht was.

Maar goed, een stap naar de notaris om de handel te regelen is dus de eerste stap die genomen gaat worden. Maar voor ik dat in gang ga zetten wil ik eerst weten wat mijn exacte juridische status is in dit verhaal. Met andere woorden: wat kan ik rechtens vorderen op mijn ex. Niet dat ik daar gebruik van ga maken, maar het maakt de uiteindelijke onderhandelingspositie wel steviger.

Afgelopen woensdag ben ik wederom naar mijn advocaat gegaan, en hij heeft mij uitgelegd wat ik juridisch gezien kan en mag vorderen op mijn ex. Hij heeft gekeken naar de wetgeving en naar ons samenlevingscontract en op basis daarvan advies gegeven.

Ik ga de komende week mijn financiŽle administratie in om te kijken wat er rechtens te vorderen valt. Dit draai ik allemaal uit en dat gaat als dossier naar de notaris.
Hij/zij zal vervolgens een ieder separaat uitnodigen om aan te horen wie wat wil, en hoe de uiteindelijke verdeling zal gaan worden.
Voor mijzelf weet ik heel goed hoe ik e.e.a. verdeeld wil hebben, maar hiermee zal ik niet direct komen bij de notaris. Het zal een 'geven en nemen' spelletje worden.
Waarom vraag je je misschien af? Welnu: als ik direct mijn idee op tafel leg, dan zal dat het uitgangspunt van de onderhandeling worden. Ergo: de uitkomst zal minder zijn dan ik uiteindelijk wil. Door anders in te steken zal ik vermoedelijk op de verdeelsleutel komen zoals ik deze in gedachten heb.
Deze uitkomst heb ik geverifieerd bij de advocaat, en hij gaf letterlijk aan: als dit de verdeelsleutel is, dan mag je ex zich in de handen wrijven.
Ik doe mezelf er misschien mee tekort, maar dan is het daarna wel afgesloten en kan ik weer verder.

Dus dit staat er de komende week op stapel.

Even een zijstap: twee weken terug kreeg ik een mail van mijn ex: SPOED SPOED!
In de mail stond de opdracht om haar een bedrag van § 500 te betalen, want zij claimt mijn OZB en waterschapsbelasting te hebben betaald. Binnen twee dagen te voldoen aan haar, anders had ze een cash-flow probleem.
Heb zelf even gebeld met de gemeente en het waterschap met de vraag of er op mijn naam/adres rekeningen open stonden en niet betaald waren, en of er misschien betalingen waren gedaan uit naam van mijn ex.
Beide vragen werden door beide instanties negatief beantwoord: ik had alles voor het adres al betaald, er stond niets open, niet voor 2012 niet voor 2011.
Kort antwoord terug gegeven naar mijn ex dat ik niets betaal aan haar, en dat ze het moest uitzoeken met betrokken instanties. Tevens aangegeven dat ik het raar vond dat ze mij een mail stuurt met een dergelijke opdracht. Mocht er iets voor het huis betaald moeten worden, dan dient ze dat door te sturen naar mij, en niet zelf actie te ondernemen, te betalen en vervolgens proberen de handel te vorderen bij mij. Zo werkt het niet.

Kreeg een kort antwoord terug dat ik moest indammen tegen haar.
Verder niets meer van gehoord.

Hmm, het is weer een lange post geworden zie ik....
Moet maar eens mijn administratie induiken en de handel boven water toveren :)

Wordt vervolgd!