Advocaatje leef je nog?

Door Snuffel op woensdag 9 oktober 2013 12:02 - Reacties (11)
Categorie: Van alles wat, Views: 7.232

Zo dan, ruim een jaar na mijn laatste blog over de perikelen met mijn ex is hier dan eindelijk een vervolg! Vorige blog.

Hoe kan het toch zijn dat een relatief eenvoudige zaak als dit zo ontzettend lang op zich laat wachten?
Welnu, het antwoord hierop is net zo eenvoudig als dat het triest is: geen medewerking van de tegenpartij.

In het afgelopen jaar zijn er een aantal voorstellen geweest hoe de verdeling van de schulden en huis eruit zou moeten zien. En keer op keer duurde het een aantal maanden eer een reactie kwam van de tegenpartij. Zowel mijn advocaat als ik beschouwen dat als onwil, want zolang er niets is afgesproken blijft de situatie zoals hij is. Ergo: ondergetekende betaald voor de hele rimram.

Nu is er in mijn persoonlijke situatie wel het een en ander veranderd waardoor de noodzaak tot afronden groter en groter is geworden.
Om te beginnen vond mijn ex-werkgever het noodzakelijk mij eruit te saneren. Gelukkig had ik dit aan zien komen en was ik al maanden voordat het officieel bekend werd gemaakt bezig met solliciteren. Geluk bij een ongeluk: ik was al voor de officiŽle bekendmaking aangenomen bij een ander bedrijf!
Klein nadeel: de dag dat ik te horen kreeg dat ik zou worden aangenomen is er een algehele vacaturestop afgekondigd bij dat bedrijf. Zuur, maar gezien de huidige economische situatie niet geheel vreemd. Ik moest dus afwachten. Ondertussen het proces in gang gezet met mijn ex-werkgever, en ťťn maand voor ik officieel zou vertrekken kwam het bericht van mijn nieuwe werkgever: je mag beginnen. Goed geregeld.
Nieuwe werkgever zit op een aardige afstand van mijn huidige woonplaats, en verhuizen werd voor mij ineens belangrijker dan ooit. Via mijn advocaat druk opgevoerd bij de tegenpartij om tot een oplossing te komen. Het zal je niet verbazen: de tegenpartij liet totaal niets van zich horen.

Twee weken geleden heb ik samen met mijn advocaat besloten om een laatste deadline te stellen. Werd deze niet gehaald dan zouden de onderhandelingen staken en zouden we middels rechtsgang de handel afdwingen. Deze deadline verliep gisteren.
Ik had geen enkele hoop meer dat er een reactie zou komen en was al voorbereid op het ergste.
Tot ik gistermiddag een hoopvol telefoontje kreeg van mijn advocaat: ze zijn akkoord met het laatste voorstel!

Het is niet het meest optimale voorstel voor mij, ik schiet er geldelijk behoorlijk veel bij in. Aan de andere kant: dit gezeur nog twee jaar voortzetten kost ook geld, dus het is kiezen tussen nu afrekenen of over twee jaar. Dan maar nu door de zure appel bijten.

Nu kunnen mijn huidige vriendin en ik ons concentreren op de verkoop van het oude huis en zoeken naar een nieuw onderkomen. Een heerlijk idee om dit na zo'n lange tijd af te kunnen ronden en een relatief nieuwe start te maken met mijn huidige vriendin.
Wij zijn al vier jaar bij elkaar, waarvan we er drie samenwonen, en nu kunnen we eindelijk samen een stek vinden en gezellig maken zonder dat we op enige wijze verbonden zijn aan mijn ex.

Ik ben blij dat ik indertijd de beslissing heb genomen om de zaak af te handelen via een advocaat. Goed, het kost (veel) geld, maar ik heb ongelooflijk veel gehad aan het feit dat ik niet meer rechtstreeks hoefde te onderhandelen. De man weet van wanten (duh... hij heeft er voor geleerd!) en heeft me met uitstekende raad bijgestaan.
Wat ik ook heb geleerd: mocht ik ooit weer in de situatie komen waarin mijn relatie eindig is dan regel ik op voorhand alle financiŽle zaken. Dit nooit meer!

Volgende: Ieja Dejaa.... 10-'14 Ieja Dejaa....
Volgende: It's rotten and you know it! Deel 2 10-'12 It's rotten and you know it! Deel 2

Reacties


Door Tweakers user mathiasv91, woensdag 9 oktober 2013 12:38

Ik duim voor jou en je huidige vriendin dat je een leuk stekje vindt!

[Reactie gewijzigd op woensdag 9 oktober 2013 12:38]


Door Tweakers user sypie, woensdag 9 oktober 2013 13:11

Punt er achter, schouders er onder en er voor gaan, niet meer achterom kijken.

Discussies hierover heb ik de laatste weken vaker gezien. Trouwen onder huwelijkse voorwaarden zou standaard moeten zijn met de mogelijkheid om hier bewust niet voor te kiezen. Het hoeft dan niet te betekenen dat je elkaar niet vertrouwt maar dat het bij afwikkeling van dit soort ongein veel sneller kan gaan omdat er meer duidelijkheid is.

Voor deze zaak is dat te laat, helaas.

Door Tweakers user PdeBie, woensdag 9 oktober 2013 13:18

En nu neus vooruit richten en niet meer achterom kijken. Succes!

Door Tweakers user Onno !, woensdag 9 oktober 2013 14:04

Succes! Helaas komt dit mij al te bekend voor, en ja dat kost vooral veel geld :/

Door Tweakers user jbdeiman, woensdag 9 oktober 2013 15:38

Zou in principe niet misstaan als er wettelijk wat meer geregeld werd, vooral als 1 van beide partijen er zoveel extra voor moet betalen zolang e.e.a. nog niet geregeld is. Binnen x tijd inhoudelijk (en correct) reageren, anders boete. Die loopt elke "faal" omhoog, zodat ze wel hun best gaan doen eruit te komen.

Hoor het vaak genoeg dat 1 van beide partijen tegenwerkt, waardoor alles in de soep dreigt te lopen, en (ook altijd 1 van beiden) daarbij financieel in de problemen kan geraken.


Overigens: Gefeliciteerd met een einde aan de vervelende situatie, waardoor jullie je nu weer op de toekomst kunnen focussen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 9 oktober 2013 15:39]


Door Thorvald, woensdag 9 oktober 2013 15:57

Verdelingen kosten vaak veel tijd. De rechtbank doet er ook erg lang over. Dat heeft wel als voordeel dat de ergste emoties van de scheiding wat zijn afgezwakt. Huwelijkse voorwaarden hadden je niet geholpen. Ook dan had je moeten verrekenen. Dat is nog ingewikkelder.

Fijn dat het alsnog gelukt is om er samen uit te komen.

Door Tweakers user 318025, woensdag 9 oktober 2013 16:36

Als ik verhalen zoals deze lees dan ben ik blij dat ik niet getrouwd ben, want trouwen is tegenwoordig niet meer tot de dood je scheidt vaak, maar lijkt eigenlijk net op een gewone relatie, maar dan met een hoop elende vaak als je uit elkaar gaat.

Door Tweakers user MikeOO, woensdag 9 oktober 2013 16:41

Goed op te lezen dat je eindelijk verder kunt met je leven en een nieuwe start kan maken.
Ook als ik het niet helemaal gelopen zoals het zou moeten nu ben je er vanaf en krijg je overzicht. Zolang je dat niet hebt zit je alleen maar te wachten en te betalen en dat vreet ook aan je. Dan maar meer betalen maar deze last kwijt zijn is toch wel heel prettig.

Geniet even van dit moment en ik wens je heel veel succes met je nieuwe leven die vanaf nu alleen maar beter kan worden.

Door Tweakers user Dorhout, donderdag 10 oktober 2013 08:47

@Diqiu-Long, Als je met je vriendin een huis koopt, een hypotheek afsluit en spullen koopt en je gaat uit elkaar, krijg je soortgelijke problemen.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 10 oktober 2013 17:41

Dorhout schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 08:47:
@Diqiu-Long, Als je met je vriendin een huis koopt, een hypotheek afsluit en spullen koopt en je gaat uit elkaar, krijg je soortgelijke problemen.
true, maar zelfs huwelijkse voorwaarden lossen dat probleem niet op tenzij je alle assets (huizen auto's overige meuk) direct verkoopt op een openbare veiling,

Door Tweakers user Snuffel, donderdag 10 oktober 2013 17:43

Of het direct goed regelt en laat vastleggen bij een notaris. Probleem is echter dat op het moment dat je uit elkaar gaat je wel andere dingen aan je hoofd hebt en dit soort zaken ofwel niet direct goed regelt danwel doordenkt.

Ik ben uitgegaan van het feit dat we dat samen wel zouden oplossen, er was immers geen ruzie o.i.d. onderling. Maar ja een wijze les rijker: in goed vertrouwen zaken oplossen werkt niet....

Reageren is niet meer mogelijk