It's rotten and you know it! Deel 2

Door Snuffel op vrijdag 12 oktober 2012 17:15 - Reacties (8)
Categorie: Van alles wat, Views: 6.350

In navolging van dit blog even een kleine update.

Team iGEM Groningen is afgelopen weekend uitgeroepen tot Europees Kampioen met het project Foodwarden.
Wat houdt dit in? Welnu, in de wedstrijd tussen Europese Universiteiten (ongeveer 50 teams van verschillende landen) is Groningen als beste uit de bus gekomen.

Een hele prestatie dus!

Ze mogen nu begin November naar Boston om daar de strijd aan te gaan met de winnaars van de andere regio's. Spannende tijd dus, en voor de finale gehouden wordt hebben ze input nodig van zoveel mogelijk mensen.

In deze link vragen ze om mee te doen met het onderzoek door middel van het invullen van een vragenlijst.

Deze is in het Engels, en zal niet meer dan 5 minuten van je tijd vragen.

Willen jullie (altijd behulpzame) Tweakers team iGEM Groningen helpen met het invullen van deze vragenlijst?

Volgende: Advocaatje leef je nog? 10-'13 Advocaatje leef je nog?
Volgende: De brief - update 1 08-'12 De brief - update 1

Reacties


Door Tweakers user fl1p, zaterdag 13 oktober 2012 15:07

Done :) Ziet er mij wel iets handig uit... :)
Succes!

Door Tweakers user Mentalist, zondag 14 oktober 2012 04:01

Ik snap nooit dat mensen zoveel eten weggooien. Ik gooi echt bijna nooit iets weg, vind ik gewoon niet kunnen. Niet meer kopen/koken dan je opkan, zo simpel is het.

Vind het eigenlijk ook raar dat supermarkten brood na 1 dag weggooien. Doe er 50% korting op de tweede dag, neem ik het wel mee. Afhankelijk van het brood en omstandigheden duurt het bij 18 graden een volle week voor brood gaat schimmelen. Zelfs bij 25 graden duurt het een dag of 4. Dus moet imho nog best verkoopbaar zijn de volgende dag.. Natuurlijk wel prima als het naar de voedselbank gaat, maar dat is volgens mij niet altijd het geval.

Ik heb trouwens ooit al een pak appelsap opengemaakt dat 3 jaar over de datum was. Smaakte prima, dus de datum hoef je ook niet altijd serieus te nemen. :P Voor wie HK-XS heeft: Het grote "kan ik dit nog eten?" topic.

Als ik dan onverhoopt toch iets heb met wat schimmel of een rotte plek dan probeer ik dat nog weg te snijden. Als dat echt niet meer lukt dan gooi ik het (bij brood/groente/fruit) nog steeds niet weg maar dan is het opeens konijnenvoer, die hebben geen last van schimmels. (die van ons iig niet) :P

[Reactie gewijzigd op zondag 14 oktober 2012 04:06]


Door Tweakers user Wortelsoep, zondag 14 oktober 2012 13:33

Met ^^
Mensen hebben totaal geen idee meer van de waarde van voedsel en verspillen enorm, ook omdat het voor westerlingen heel goedkoop is. Een keer in een docu gezien dat 50 a 60% van de totale voedselproductie niet wordt gegeten, o.a. omdat supermarkten idiote kwaliteitscriteria stellen.
Om mij heen zijn er talloze mensen die bv groenten weggooien zodra het wat slapper is geworden of is verkleurd, terwijl het nog uitstekend te eten is. Ook lijken mensen niet te snappen wat de eerste T in THT betekent, alles na de THT-datum wordt weggeflikkerd. Zelf kijken, ruiken en proeven is er niet meer bij.

Ik denk dat zo'n sticker echt een bijdrage kan leveren aan de oplossing voor dit probleem, omdat het mensen veel beter dan een THT-datum in staat stelt om te beoordelen of iets nog veilig is om te eten. Mijn zegen hebben jullie :)

Door Tweakers user Mad-Monkey, dinsdag 16 oktober 2012 11:34

klinkt goed, wil ik er extra voor betalen, tja ik koop eigenlijk nooit meer vlees dan nodig dus het zou zeldzaam gebruikt worden.

als je nou als argument kan aanvoeren dat onze salmonellazalm hiermee had kunnen voorkomen worden heb je wel weer een sterke marketing tool in handen trouwens

(oh en ingevuld)

Door Tweakers user Deurges, woensdag 17 oktober 2012 12:33

Done! En zeker eens met de verspilling ook al betrap ik me daar zelf ook wel eens op. Vooral groente die ik koop omdat ik de dag(en) erna geen tijd heb om naar de winkel te gaan.

Deze sticker is zeker een super idee, vooral omdat de verpakking niet altijd stevig genoeg zijn bij de aanbiedingen en je hierdoor wellicht slecht vlees binnen krijgt.

Door Tweakers user Mentalist, zaterdag 17 november 2012 04:09

De sticker was donderdag bij Hart van Nederland te zien.. Leuk om iets op TV te zien als nieuws waar je allang vanaf weet. :)

Door spaarrekening, zondag 7 april 2013 22:19

Ja de TV wordt een beetje inrelevant, internet is veel sneller. Zeker als je een paar goede feeds hebt waar je het nieuws vandaan krijgt :)

Door charly, zondag 14 april 2013 15:01

Tsja mensen gooien gewoon veel eten weg... ofja sommigen ik moet bekennen dat ik er zelf ook vaker schuldig aan ben hoor. Mensen gaan leven naar wat ze hebben en eten tegenwoordig waar ze zin in hebben of denken te hebben en als het dan teveel is of wat minder smaakt gooien ze het gewoon weg. Vroeger zou dat uit den boze zijn geweest!

goedkope website laten maken voor mooie professionele websites

Reageren is niet meer mogelijk