Poef!

Door Snuffel op donderdag 3 mei 2018 11:05 - Reacties (13)
Categorie: Van alles wat, Views: 3.775

2-10-2014. Dat was min laatste post hier. Jeetje, dat is gewoon vier jaar geleden. Wat gaat de tijd toch snel zeg.

Maar goed nieuws! Want ja, ik ben ooit (in 2012 om precies te zijn) begonnen met afronden. Afronden waarvan vraag je je misschien af? Welnu, ik wilde van mijn ex af. Dat was an sich niet zo heel moeilijk, gewoon de deur open doen, maatje 45 onder de kont, even doortrappen en voila, weg ex.
Dat had ook gedaan, maar er moest nog wat geregeld worden. Het huis.
50% van mij, 50% van haar. En aangezien er bij verdeling een onderwaarde zou zijn op het huis zou ex mij moeten betalen. Maar ja, van een kale kip kan je niet plukken, dus dat schoot niet op. En om een schuld op mij te nemen was wel een makkelijke oplossing, maar niet mijn bedoeling.

Mijn advocaat is jarenlang bezig geweest met dit dossier. Volgens mij heb ik zelfs zijn vakanties naar Bali, AustraliŽ en Thailand betaald, want mijn god wat veel geld is daar heen gegaan en wat ging hij vaak op vakantie.
Maar, eerlijk is eerlijk, hij heeft wel puik werk geleverd. In 2016 (toch ook weer twee jaar geleden) zijn we overeengekomen welk bedrag ik zou moeten ontvangen. Goed, er was wat water bij de wijn gedaan door mijzelf, het volledige bedrag zou ik toch nooit van haar krijgen.
Moest alleen even geduld hebben, want mevrouw had geen centjes en een BKR notering waardoor ze niet in staat was de handel te lenen.
Ach, na zoveel jaar wachten kon dat er ook wel bij, ik zag licht aan het einde van de tunnel.

Of toch niet?

Nee, ik zal jullie niet verder gaan vermoeien met nieuwe ontwikkelingen in dit proces, want mevrouw heeft woord gehouden! Keurig op tijd zijn de centjes gestort en kon ik met de bank verder om de hypotheek op mijn naam te krijgen.
Gelukkig ging dat bijzonder snel en heb ik mijn definitieve handtekening onlangs bij de notaris gezet.

Mijn god, wat voelde dat als een bevrijding! Nooit gedacht dat het zetten van een simpele handtekening zoveel met me zou doen. Nu pas, en we zijn echt al jaren uit elkaar, ben ik daadwerkelijk verlost van haar. En dat voelt goed! Ik kan weer verder met mijn leven, mijn relatie en mijn huis.

En met name die laatste twee zijn bijzonder voor mij. Momenteel ben ik druk met een verbouwing bezig van mijn huis. Zowat alles gaat vernieuwd, veranderd, aangepast of uitgebreid worden. De komende weken zal een aannemer het complete achterhuis vernieuwen en in de tussentijd zijn mijn vriending en ik de rest aan het doen. Ergens in de zomer verwachten wij klaar te zijn en dan... samenwonen! In een huis wat vernieuwd is en waar geen banden met exen meer zijn.

Heerlijk.

Volgende: Tweakers Express - early bird kaarten beschikbaar! 08-'15 Tweakers Express - early bird kaarten beschikbaar!

Reacties


Door Tweakers user Flimovic, donderdag 3 mei 2018 11:53

Ha, van harte kerel! Veel woonplezier gewenst in je geheel ex-vrije eigen woning *O*
We zien de uitnodiging voor de housewarming wel in t Galgje topique verschijnen ;)

Door Tweakers user Liveshort, donderdag 3 mei 2018 12:21

Misschien een domme vraag, ben geen ervaringsdeskundige op dit gebied, maar was het niet makkelijker geweest om het huis gewoon te verkopen en de opbrengst individueel tegen ieders deel van de hypotheek weg te strepen? Dan had ze je niet uit hoeven kopen en had jij de kosten van de advocaat niet gehad toch? Dit opschrijvende realiseer ik me dat dit wel erg makkelijk klinkt, dus ik zal wat over het hoofd zien waarschijnlijk O-)

Door Tweakers user Snuffel, donderdag 3 mei 2018 12:48

Liveshort schreef op donderdag 3 mei 2018 @ 12:21:
Misschien een domme vraag, ben geen ervaringsdeskundige op dit gebied, maar was het niet makkelijker geweest om het huis gewoon te verkopen en de opbrengst individueel tegen ieders deel van de hypotheek weg te strepen? Dan had ze je niet uit hoeven kopen en had jij de kosten van de advocaat niet gehad toch? Dit opschrijvende realiseer ik me dat dit wel erg makkelijk klinkt, dus ik zal wat over het hoofd zien waarschijnlijk O-)
Domme vragen bestaan niet :) Domme antwoorden.....

Ik heb daar over gedacht, maar dan komt de bank om de hoek kijken. De bank zal in eerste instantie het geld gaan halen bij beide partijen (50-50). Echter als een van de partijen niet over de brug komt, gaan ze vrolijk verhaal halen bij de ander. Daar had ik weinig trek in.
Advies wat ik aan alle kanten heb gekregen (en gevolgd): kom er samen uit. Doe je dat niet, dan gaat er een 'bloeden'. Ik dus in dit geval.

Door Tweakers user Chief, vrijdag 4 mei 2018 05:23

Van harte Snuffel! Fijne stap in je leven!!

Door Tweakers user Snuffel, vrijdag 4 mei 2018 08:11

Chief schreef op vrijdag 4 mei 2018 @ 05:23:
Van harte Snuffel! Fijne stap in je leven!!
Tnx Chief! Zeker een fijne stap :)

Door Tweakers user Squ1zZy, vrijdag 4 mei 2018 10:06

Ik wil toch de vraag stellen of je ervan geleerd hebt:

"Ergens in de zomer verwachten wij klaar te zijn en dan... samenwonen!"

Nu wel het huis alleen op jouw naam toch? O+

Door Tweakers user Snuffel, vrijdag 4 mei 2018 10:06

Squ1zZy schreef op vrijdag 4 mei 2018 @ 10:06:
Ik wil toch de vraag stellen of je ervan geleerd hebt:

"Ergens in de zomer verwachten wij klaar te zijn en dan... samenwonen!"

Nu wel het huis alleen op jouw naam toch? O+
100% zeker weten ja :D

Door Tweakers user Harm_H, vrijdag 4 mei 2018 13:24

Met een samenlevingscontract met recht op 50% van de overwaarde?

Door Tweakers user Snuffel, vrijdag 4 mei 2018 13:25

Harm_H schreef op vrijdag 4 mei 2018 @ 13:24:
[...]


Met een samenlevingscontract met recht op 50% van de overwaarde?
Lol, dat zou wat zijn.
Nee dus. Geen contract

Door Tweakers user Pietervs, zaterdag 5 mei 2018 08:36

Gefeliciteerd met deze stap!
Zo te lezen heb je een positieve wending aan de scheidings-ellende kunnen geven, mooi dat dat afgerond is en je nu verder kan! :)

Overigens: geen contract klinkt leuk/handig, maar ik had begrepen dat als je 5 jaar samenwoont zonder contract je voor de wet wordt beschouwd als volledige relatie. Pas daar dus mee op, anders zou je over een aantal jaren alsnog het bokje kunnen zijn (uitgaande van worst-kaas-scenario, natuurlijk hoop ik op het tegenovergestelde voor je ;) ).

Door Tweakers user puntje013, zondag 6 mei 2018 22:50

Mooi dat dat hoofdstuk is afgesloten, ik hoop dat het bij mij wat sneller gaat.
Ik heb net mijn maat 43 gebruikt en ben nu aan het kijken hoe ik het financieel kan regelen om mijn ex geld mee te geven, hier zit er inmiddels weer overwaarde op het huis.
Maar wat ik uit je post haal is dat er iig een zon achter de wolken zit.

Door Tweakers user burnds, maandag 7 mei 2018 08:49

Je vriending? Is dat een Freudiaanse verspreking? ;)

Door Tweakers user Deurges, maandag 7 mei 2018 09:07

Goed bezig! 1 van de tips van mijn moeders, was altijd, zorg dat het op 1 naam kan staan en het liefste op die van jezelf hahaha ik woon nu al ruim 8 jaar in mijn eigen woning en idd na een samenwoon periode, moest ze vertrekken. Ze was het sowieso niet eens dat ze mee betaalde aan de hypotheek, maar huren wilde ze wel (iets met lusten/lasten/gunnen)

Ik wens je iig veel plezier in je EIGEN woning :p

Reageren is niet meer mogelijk